Условията за  (РСМ) в Европейския съюз (ЕС) няма да бъдат

...
Условията за  (РСМ) в Европейския съюз (ЕС) няма да бъдат
Коментари Харесай

Ковачевски пак убеждава, че РСМ няма да предоговаря условията за членство в ЕС

Условията за  (РСМ) в Европейския съюз (ЕС) няма да бъдат предоговаряни . Това съобщи македонският министър председател Димитър Ковачевски на взаимна конференция със специфичния делегат на Съединените щати за Западните Балкани Габриел Ескобар, оповестява БНР.

Той акцентира, че преговорната рамка не дава опция на страната ни да слага нови условия.

" Двустранните връзки с България са тъкмо това - двустранни връзки - и няма да въздействат на процеса на евроинтеграция ", отсече Ковачевски в Скопие.

Той още веднъж съобщи, че участието на РСМ в Европейски Съюз е основен приоритет както за македонското държавно управление, по този начин и за жителите на страната и напомни на депутатите, които би трябвало да гласоподават конституционните промени като изискване за начало на договарянията с Брюксел, че са представители на жителите, които желаят да влязат в Съюза.
 РСМ: Споразумението с България не е част от договарянията ни с Европейски Съюз
РСМ: Споразумението с България не е част от договарянията ни с Европейски Съюз

Османи желае по-светло европейско бъдеще за Северна Македония

Ковачевски отхвърли изказванията на опозицията, че държавното управление коленичи пред непознати дипломати, които ще натискат Скопие да одобри за регистриране на българите като държавотворен народ.

" Нов контракт няма да има. Нито има опция за предоговарян е ", посочи той.

По негови думи в утвърдената преговорна рамка има цялостна отбрана на македонския език и еднаквост.

Имаме опция да се движим напред, означи Ковачевски.
 Османи убеждава Борел в готовността на Северна Македония за Европейски Съюз
Османи убеждава Борел в готовността на Северна Македония за Европейски Съюз

Нито Скопие, нито Съюзът не трябвало да позволяват оттегляне от задачата

БГНЕС осведоми, че среща с Ескобар е провел и външният министър на РСМ Буяр Османи. Те са обменили отзиви за настоящите политически събития, с акцент върху европейското досие на Ребублика Северна Македония, както и за нуждата от продължение на процеса на договаряния с Европейски Съюз посредством гласоподаване на конституционни промени.

" Съединени американски щати имат основна роля във всички най-важни вътрешно- и външнополитически моменти от най-новата история на Северна Македония, осигурявайки твърда поддръжка за нашето сполучливо определяне като самостоятелна страна, надълбоко интегрирана в трансатлантическото семейство на съвременни и функциониращи демокрации ", разяснява Османи.

По думите му блокирането на процеса на европейската интеграция от страна на ВМРО-ДПМНЕ коства на РСМ един милиард евро годишно от пропусната финансова поддръжка от Европейски Съюз.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР